2010-10-10 Städdag i Saltis

Årets städdag i Saltis bjöd som vanligt på finfint väder. Våra observatorier i Saltis visar sig alltid från sin bästa sida på hösten när vi har städdag där. Nu var vi ju där för att städa och snygga till så vi tittade inte så mycket på alla tjusiga höstfärger. Istället ägnade vi en del av dagen till att justera den östra kupolens ena lucka för den behagade kärva en hel del. Vi misstänkte att den kärvade uppe på toppen så Gunnar tog sig upp på utsidan med en digitalkamera i högsta hugg för att få närbilder av trånga utrymmen som vi inte såg nerifrån. Efter en hel del tankemöda och jobb med luckan gick den bra att både öppna och stänga. Resten av dagen ägnade vi mycket tid till dammsugning och våttorkning i samtliga utrymmen i Meridianpassagehuset.

Nu var vi endast tre käcka herrar som anammat kallelsen och var där. Men vi hade kul och kunde trots att vi var sa få ända göra riktigt mycket. Hela Meridianpassagehuset står nu redo för att ta emot observatörer. Nästa år hoppas vi att fler kommer så vi kan prata och fika mer och inte bara jobba.

Text: Nils-Erik Olsson

Lämna ett svar