2010-05-10 Astrofotokväll

En populär kväll när medlemmarna visar upp resultatet av sina fotografiska observationer. Claes Schiblers bilder av vädersolar i Härjedalen gav upphov till en del diskussioner om uppkomst och benämningar. Ulf Larsson visade några bilder av månförmörkelse tagna med sitt fina Questarteleskop. Göte Flodqvist visade bilder från en nyligen genomförd Gotlandsresa. Mats Mattsson hade norrskensbilder tagna i Dalarna med ett Orion 80 ED. Mats Ekberg hade provat timelapse med webkamera, dvs bilder tagna med jämna mellanrum under lång tid. Det blev rätt kul med många satelliter och flygplan på filmen. Bengt Rutersten underhöll med bilder från Jordanien och Värmland Star Party liksom med fina bilder av Mars och några galaxer. Gunnar Lövsund hade bearbetat bilder av Eta Carina-nebulosan, som Björn Gimle hade tagit med ett fjärrstyrt teleskop av hög klass i Australien.

Text: Gunnar Lövsund

Lämna ett svar