2020-11-30 Astrofotokväll

För första gången körde vi astrofotokvällen på Internet via ZOOM. 9 medlemmar deltog och 5 hann visa och berätta om sina bilder.

Curt Olsson visade en lyckad bild av Mars tagen med ett 14 tums teleskop i Saltsjöbaden. Gunnar Lövsund hade några bilder på nebulosor, kometer och Mars. Göte Flodqvist hade inga egna foton men visade snygga foton av komet NEOWISE tagna med fasta kameror uppsatta i Österrikes Alper. Håkan Lundberg visade foton tagna från Öland, bl.a. en fantastiskt detaljerad bild av galaxen M33. Bengt Rutersten fotar mycket från sin balkong i Farsta. I år har det blivit extra mycket p.g.a. covid-19. Hans serie av Marsfoton gick inte av för hackor

Tiden gick fort och vi beslöt gemensamt att de återstående bilderna skulle visas vid en ny session 2 veckor senare.

Lämna ett svar