2020-12-14 Astrofotokväll

Astrofotokvällen 2020-11-30 drog ut på tiden eftersom det visades en uppsjö av fina bilder och flera fotografer inte hann visa sina resultat.

Nu blev det ett nytt möte via ZOOM. Vår nye medlem Henrik Sjöström var visserligen nybörjare inom astrofoto, men visade ändå fina resultat. En lyckad bild på månen hade tagits med en mobilkamera genom ett Dobsonteleskop med 150 mm öppning. Efter uppgradering av sin utrustning med bl.a. en modifierad kamera hade det blivit bilder på olika galaxer, nebulosor, kometer och stjärnhopar. Lovar gott för framtiden. Katarina Art hade intresserat sig för månen på olika sätt: månen på dagen, månförmörkelse, månen och Venus. Hon hade även fina bilder på en halo runt solen, en regnbåge, jordskuggan och kometen Neowise. Bernt Balkh hade fotat från Åländska Kökar där han har en stuga på en mörk plats. Till slut visade Bengt Rutersten excellenta foton på nebulosorna Pelikanen, Orion, IC410 (Grodynglen), M97 (Ugglan) och den lilla planetariska nebulosan NGC2438 i den öppna stjärnhopen M46.

Lämna ett svar