2014-04-26 Kulturnatt Stockholm

Denna lördagskväll när Stockholms kulturliv visar upp sig gratis for alla intresserade har blivit en tradition. Det bjuds på vernissager, barhäng, filmvisningar, operaföreställningar, guidade visningar, fotoutställningar och mycket mer runt om i staden. Givetvis medverkade vi i STAR som vanligt och bjöd in till stjärnskadande på Observatoriekullen. Att astronomi intresserar många var tydligt eftersom köerna till våra teleskop var långa. Turligt nog hade vädergudarna ordnat med en himmel med relativt lätta moln, fast den ju är lite väl ljus vid den har tiden på året. Ordförande Nippe Olsson höll två föredrag for fulla hus i början på kvällen och lite senare fick de många besökarna titta på planeterna Jupiter och Mars genom vårt Celestron CPC 1100 i Magnethuset, Bengt Ruterstens stora C11 och Gunnar Lövsunds lilla 80 mm refraktor ute på gården. Hela 390 besökare kunde vi räkna till och det lät som att de flesta var mycket nöjda med titten. Det är roligt att kunna glädja så många!

Text: Gunnar Lövsund

Lämna ett svar