2011-05-12 Magnethuset städas

Göte Flodqvist städar kupolen med diskborste

Söndagen den 12 maj samlades 7 STARar i Magnethuset. Samtliga hade uppmärksammat utskicket om att vi skulle städa och göra Magnethuset fint på insidan. Det var ett muntert gäng som orädda kastade sig in i städningen. Inga som helst divalater eller andra bekvämlighetsfasoner visade sig. Jag måste erkänna att jag hade tidvis lite svårt att hänga med i svängarna när det gick lite väl fort. Det dammsögs, torkades och svabbades för glatta livet i alla rum utom det runda rummet där vi har vårt förråd. Till och med fönstren i stora salen blev skinande rena. Vi jobbade i ungefär fyra timmar utan paus. Jag såg inte en enda som satte sig ner for att pusta ut. Jag hade kameran med och tog några kort. Men alla jobbade så hårt så jag vågade inte bryta mer än en gång for att ta några bilder. Man vill ju inte bli anklagad för att ta paus eller att vara lat. Vi hade även vädrets makter på vår sida for det var 23 grader varmt ute och solsken. Men som tur var skymde några moln solen så vi lockades inte att titta i teleskopet. Dörrarna stod öppna för att släppa ut lite värme vilket bidrog till att fler gäster från Kafé Himlavalvet kom och frågade om de fick se solen i teleskopet. När vi gick hem vid femtiden tog vi en runda i huset för att njuta av att det var rent och luktade gott.

Text och foto: Nippe Olsson

Mange Nordén putsar refraktorn fin

Lämna ett svar