2006-05-08 Astrofotokväll

Astrofotokvällarna blir bara roliga och roligare. Intresset för vad som går att göra inom foto är onekligen mycket stort bland medlemmarna i STAR.

Kvällen den åttonde maj visades det tydligt när inte mindre än 13 stycken ville visa vad de åstadkommit sedan förra astrofotokvällen. Det mesta handlade om solförmörkelsen den 29 mars som många rest långt för att vara med om. Video har nu gjort sitt stora insteg i astronomi världen. Curt Olsson hade förverkligat förmörkelsen med en videokamera från hotelltaket i Turkiet där han och andra från STAR befann sig. Kul med video efter-som alla ljud runt omkring kommer med. En annan som införde en ljud nyhet var Johan Olzén som lät oss lyssna till bruset från digitalkameran vid olika ISO tal. Johans solförmörkelsebilder hade även fått ljud i form av Strauss. Mycket effektfullt.

Göte Flodqvist visade fina bilder på Vintergatan och Solförmörkelsen från sin resa i Libyska öknen. Ytterligare en nyhet var pratbubblor. Jörgen Blom hade lekt med sin fantasi i Power Point. Vi fick även se bilder från egna hemsidor och sattelitspårning med mera. Den här kvällen visade att en amatörastronom kan göra nästan allt bara det finns en gnutta fantasi.

Text: Nils-Erik Olsson

Lämna ett svar