2022-04-23 Kulturnatt Stockholm

Jag vill tacka alla medlemmar för den spännande presenten som jag fick till mitt lilla arbete för Kulturnatten. Förberedelse till natten var rolig och påminde mig om min skoltid i Japan. Som elev och universitetsstudent, deltog jag i förberedelse till kulturdagar i skolan varje hösttermin. Det är fortfarande ett oförglömligt minne. På Kulturnatten hade vi otur med vädret. Det regnade då och då och var ganska kallt. Ändå fick vi över 330 besökare under natten. De kunde se bara klocktornet av kyrkan via teleskopet i kupolen. Men jag var både förvånad och glad när jag hörde sådana kommentarer som, ”Det är fantastiskt!”, ”Vad spännande!” med stort leende på ansikte. Det är kanske inte vad de ser som lockar besökare, utan det är upplevelse att titta på något via teleskop. Jag tycker att det är underbart att STAR finns i samhället. 

KANONVÄDER – var det väl inte direkt. Så vi fick sikta på markobjekt med STARs Dobsonteleskop.
Foto: Bengt Rutersten
Nu börjar köerna till STAR växa.
Foto: Bernt Balkh
Madeleine Monperrus från Astronomisk Ungdom föreläste om Pulsarer. T.h. om henne syns Kiwako Okuma som organiserade hela evenemanget.
Foto: Bengt Rutersten

Bernt Balkh och Gunnar Lövsund turades om att visa teleskopet för alla gäster. De kunde som sagt bara se Engelbrektskyrkans tornur. Håkan Lundberg och Bengt Rutersten underhöll gästerna på marknivå.

Text: Kiwako Okuma

Lämna ett svar