2022-04-25 Föredrag om Astronomisk Kalender

Varje år sedan 1994 ger Per Ahlin ut boken Astronomisk kalender. Den här kvällen gästade han oss i Magnethuset och berättade om arbetet med att framställa boken. Det är ett digert arbete som ligger bakom alla uträkningar och beskrivningar av vad som händer på himlen under varje vecka. Veckovis redovisas solens upp- och nedgång med diagram för olika orter, läget och synligheten för månen och planeterna. Texter beskriver också intressanta händelser som kan observeras. Himmelskartor för olika säsonger samt lite allmänna artiklar brukar också finnas med. Vi fick en god inblick i Per Ahlins jobb och hoppas han orkar fortsätta länge framöver. Hans PowerPoint-presentation finns att tillgå på STARs hemsida https://www.starastro.org/foredrag/

Text: Gunnar Lövsund

 

Lämna ett svar