2014-11-24 Astrofotokväll

Denna höst har inte varit särskilt bra ur astrofotosynpunkt så många av de bilder som visades var från tidigare tillfällen. Men vad gör det, fina bilder var det i alla fall. Rune Stjernström hade bl. a. förevigat mötet mellan asteroiderna Ceres och Vesta. Bengt Rutersten hade ett antal bilder från Ölandsträffen i somras. Däribland en fullträff av Irisnebulosan NGC7023 i stjärnbilden Cepheus. Andreas Pettersson hade med sin Nikon fotat vackra kvällsbilder samt några avancerat bildbehandlade stjämspårsbilder. Håkan Lundberg hade en lyckad bild av Ringnebulosan M57 tagen i Vällingby. Gunnar Lövsund visade några galaxbilder. Sist ut var Göte Flodqvist som berättade om ett par mörka observationsplatser där han plåtat M31, M33 m.fl.

Text: Gunnar Lövsund

Lämna ett svar