2009-11-30 Astrofotokväll

Kvällen bjöd på ett varierat innehåll. Andreas Frisk hade besökt Påskön och tagit sina första astrofoton med en kompaktkamera, Canon Ixus 110. Vi kunde gemensamt konstatera att visst går det att fota himlen med en sådan kamera, men att den har stora begränsningar jämfört med en systemkamera. Bengt Ruterstens bilder från Namibiaresan i september 2009 skämdes verkligen inte för sig. Men så var det ju fina förhållanden i mörkaste Afrika. Gunnar Lövsund var också med i Namibia och visade bilder på i stort sett samma objekt som Bengt, men med annan bildbehandling. Göte Flodqvist och Björn Gimle resonerade runt en bild från Härjedalen med 3 parallella satellitspår. Hans-Erik Andersson avslutade kvällen med att visa att fortfarande går att ta astrofoton med en analog kamera laddad med positiv färgfilm. Fast han hade förstås digitaliserat pappersbilderna via en scanner.

Lämna ett svar