2007-03-03 Månförmörkelse

Bilden visar några glada gäster som tittar i teleskopet. Götes kamera montage syns på teleskopets överdel.

Lördagen den 3 mars var det total månförmörkelse som syntes över hela Sverige. STAR hade öppet hus för medlemmar och allmänhet. Kvällen var mycket lyckat med cirka 70-80 stycken som gästade Magnethuset på Observatoriekullen. Tidvis var det så många som ville titta på den lätt röda Månen genom teleskopet så det var lång kö. Göte Flodqvist hade mycket förtjänstfullt monterat en videokamera piggy-back på teleskopet som kopplats ihop med vår TV nere i stora salen. Den som var frusen kunde sitta och tittade på månen i TV. Andra stod ute på gården där vi monterat en vanlig fältkikare på stativ som även den var mycket uppskattad. Vad jag vet så fanns inte någon från media på plats. Men STAR var flitigt citerad i tidningar över hela landet.

Text och Foto: Nils-Erik Ohlsson

Lämna ett svar