2022-01-31 Måndagsträff

P g a Corona som nu är inne på sitt tredje år så höll vi måndagsträffen den 31 januari via Zoom. 13 personer närvarade. Vi pratade om ifall någon hade tips om observationsplatser i Uppland, Hakos och Tivoli som är astrofarmer i Namibia, norrskenet den 14 januari samt solförmörkelser, kommande och passerade. Vi talade även om ifall någon tänkte åka till VSP (Värmland Star Party) i början av mars eller vara med på Sagittarius på Öland i augusti. Kiwako Okuma berättade om planerna inför årets Kulturnatt (lö 23/4), och undrade om någon kunde komma och hjälpa till mellan kl 18 och 24. STAR håller öppet då i Magnethuset och kommer att visa teleskopet i kupolen. Katarina nämnde att STARs utlåningsteleskop är ledigt att låna för den som vill.

Text: Katarina Art

Lämna ett svar