2013-09-07 Observatoriekullens dag

Diskussion runt solteleskopet
Foto: Magnus Nordén

Observatoriekullens Vänförening arrangerade årets Observatoriekullens dag. Den blev som vanligt en kul lördag med massor av människor på kullen. Observatoriemuseet hade Öppet Hus med guidade turer varje halvtimme och gratis inträde. STAR hade Magnethuset öppet och visade solen i vår 60 mm Zeiss-refraktor på gården. Det fina vädret bidrog givetvis till folkfesten. Enda smolket i bägaren var det Kungliga Vetenskapsakademins ständige sekreterare Staffan Normark pratade om i sitt öppningsanförande. Nämligen om varför de beslutat stänga museet 2013-12-31. Det förmörkade dagen en aning men inte mer än att STAR vid stängning kl 1700 kunde räkna in mer än 200 nöjda besökare. 6 stycken nöjda STAR-medlemmar vände hemåt efter en givande dag där vi fått svara på frågor om det mesta i Universum. Många gäster kom fram och gav sitt stöd till STAR för att vi ska finnas kvar i Magnethuset. Jag är dessutom skapligt säker på att vi fick några nya medlemmar.

Text: Nippe Olsson

Lämna ett svar