2016-09-17 Städdag i Magnethuset

Nippe Olsson vårdar stolar på löpande band.

När vi kom kl. 10 så var bara Nippe Olsson där. Han försökte sätta ihop den nyköpta dammsugaren. Jan Art hjälpte till med detta medan jag städade toaletten. Vi undrade såklart om det skulle komma någon mer, det borde det ju göra tyckte vi, även om vi hört att ovanligt många inte kunde närvara pga. andra åtaganden. Det skulle visa sig att det bara blev vi 3, lite tunn uppslutning tycker jag.

När dammsugaren väl var monterad började Nippe dammsuga uppe i kupolen. Jan var utrustad med trasor och en stor hink vatten, och torkade alla ytor i kupolen. Det var verkligen skitigt, vattnet blev helt svart. När kupolen och trappan var dammsugna så tog jag vid och våttorkade ytorna, och vattnet fick bytas flera gånger då det snabbt blev svart. Sedan dammsög Nippe alla stolarna, och Jan bar dels ut dem inför dammsugningen av golvet, dels våttorkade han alla ytor som behövde detta. Till sist så dammsögs golven i föreläsningsrummet och det inre rummet, och jag våttorkade dem. Jan tvättade fönstren på utsidan.

Efter 2½ timma var vi klara. Nu är Magnethuset rent och fräscht, och med tanke på hur smutsigt det var så skulle man nog behöva städa 2 gånger per år. Om fler hade kommit så hade det varit mindre att göra per person, och detta är trots allt en trevlig tillställning med en massa astronomiprat, så kom gärna förbi en liten stund nästa gång.

Text och foton: Katarina Art

Jan Art styrketränar.
Katarina Art visar var skåpet, förlåt stolen, ska stå.

Lämna ett svar