STAR:s Vårprogram 2018

Aktiviteterna äger rum i Magnethuset på Observatoriekullen och börjar på klockslaget 19:00, om annat inte anges. Kom i tid, begränsat antal sittplatser.

Programmet kan ändras med kort varsel. Aktuellt program anslås i Magnethuset och finns på www.starastro.org.

 

Mån 8 jan (Fullmåne 2/1) STARtmöte med förevisarträff: Vi öppnar säsongen med genomgång av vårprogrammet, pratar astronomi och eventuella ändringar i vår situation.
Mån 15 jan Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.
Mån 22 jan Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.
Mån 29 jan (Fullmåne 31/1) Öppet Hus för medlemmar: Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.
Mån 5 feb Observationskväll med utflykt: Vi träffas i Magnethuset kl. 19:00 för gemensam färd till Saltis. Vid dåligt väder är vi i Magnethuset istället.
Mån 12 feb Observationskväll med utflykt: Vi träffas i Magnethuset kl. 19:00 för gemensam färd till Saltis. Vid dåligt väder är vi i Magnethuset istället.
Mån 19 feb Årsmöte klockan 19:00: Se kallelse med dagordning på baksidan av programmet. Efter mötet serveras kaffe och kaffebröd.
Mån 26 feb Astronomisk loppis: Ta med egna astroprylar och sälj. De senaste åren har mycket och bra utrustning sålts till bra priser. STAR säljer överbliven utrustning för symboliska belopp.
Mån 5 mar (Fullmåne 2/3) Observationskväll i Magnethuset: Om förra veckans utflykt blev inställd åker vi till Saltis. Annars observerar vi i Magnethusets teleskop.  
Mån 12 mar Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.
Mån 19 mar Öppet Hus för Allmänheten: Från klockan 19:00 till 21:00 har vi vårt teleskop öppet och visar stjärnhimlen. Vid mulet väder svarar vi på frågor, eventuellt föredrag kl. 19:00. Välkomna!
Mån 26 mar (Fullmåne 31/1) Öppet Hus för medlemmar: Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.
Mån 9 apr Observationskväll i Magnethuset: Vi observerar i vårt teleskop.
Mån 16 apr Astrofotokväll: Tag med dina bra och dåliga astrobilder. Vår datorprojektor klarar hög upplösning.
Lör 21 apr (Fullmåne 30/4) Kulturnatt Stockholm: Vi har öppet klockan 18 till 24. Programmet kommer på hemsidan www.starastro.org.
Mån 23 apr Varför finns det inga galaxer gjorda av antimateria? Föredrag av Professor emerita Barbro Åsman från Fysikum Stockholms Universitet
Mån 7 maj Vintergatans Centrum: Föredrag av STAR-medlemmen Tore Månsson om vad som sker i centrum av vår galax. Vi kanske får reda på om det varit en Kvasar?
Mån 14 maj En konstnär ser på Universum: Amatörastronomen, konstnären och STAR-medlemmen Vilda Kvist berättar om hur Universum ser ut i en konstnärs perspektiv.
Mån 21 maj Öppet Hus för medlemmar: Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.
Mån 28 maj Vårfest: Vi börjar kl. 18:00. I solens sken grillar vi korv och umgås på Magnethusgården.