STAR:s Höstprogram 2018

Aktiviteterna äger rum i Magnethuset på Observatoriekullen och börjar på klockslaget 19:00, om annat inte anges. Kom i tid, begränsat antal sittplatser.

Programmet kan ändras med kort varsel. Aktuellt program anslås i Magnethuset och finns på www.starastro.org.

 

Mån 3 sep STARtmöte. Vi öppnar säsongen med samtal om höstprogrammet, pratar astronomi och planerar inför hösten.
Mån 10 sep Solförmörkelser – min passion. Peter Nerman berättar om sitt intresse.
Mån 17 sep Öppet Hus för medlemmar. Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.
Mån 24 sep (Fullmåne 25 sep) Sequence Generator Pro. Presentation, diskussion och demonstration av ett mycket använt program för automatiserad fotografering. Håkan Lundberg talar.
Lör 29 sep Astronomins dag och natt. Föredrag för allmänheten kl. 1800 och 1930. Vi öppnar teleskopet kl. 2100 – 2300
Mån 1 okt PixInsight. Presentation, diskussion och demonstration av ett mycket använt program för bildbehandling. Roger Wallberg talar.
Lör 6 okt (Nymåne 9 okt) Höst-STAR-party. Utflykt till Ingarö, Björnöreservatet med egna bilar eller buss. Ta med egen utrustning. Detta är ett samarbete med EAF, Ericssons Astronomi Förening.
Mån 8 okt Observationskväll med utflykt. Vi träffas vid Magnethuset kl. 19:00 för gemensam färd till Saltis i egna bilar. Vid dåligt väder är vi i Magnethuset.
Lör 13 okt Höst-STAR-party (reservdag för 6 okt)
Mån 15 okt  
Mån 22 okt (Fullmåne 24 okt) Öppet Hus för Allmänheten i Magnethuset. Från klockan 19:00 till 21:00 har vi vårt teleskop öppet och visar stjärnhimlen/månen. Vid mulet väder svarar vi på frågor, eventuellt föredrag kl. 19:00. Välkomna!
Mån 29 okt  
Mån 5 nov Observationskväll med utflykt. Vi träffas vid Magnethuset kl. 19:00 för gemensam färd till Saltis i egna bilar. Vid dåligt väder är vi i Magnethuset.
Mån 12 nov Observationskväll i Magnethuset. Vi observerar i vårt teleskop
Mån 19 nov  
Mån 26 nov (Fullmåne 23 nov) Astrofotokväll. Ta med dina bra och dåliga astrobilder. Vi har dator och projektor.
Mån 3 dec Öppet Hus för medlemmar. Gör en egen aktivitet, samtal om något aktuellt eller annat spännande. Dator och projektor är tillgängliga. Styrelsen har möte i det inre rummet.
Mån 10 dec Luciafest

 

Några ej programsatta kvällar hoppas vi kunna fylla efterhand. Håll utkik på hemsidan.